Warmtepomp kopen

Bij de aanschaf van een warmtepomp zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u meer informatie over de aanschaf van een warmtepomp.

Bekijk de mogelijkheden

Om alvast inzicht te krijgen welke warmtepomp mogelijk in jouw woonsituatie past, kun je de warmtepompverkenner invullen. In een aantal eenvoudige stappen krijg je een aantal mogelijke toepassingen van de warmtepomp met uitleg over de werking en eigenschappen. Indien je uitgebreide informatie of advies wilt, kun je dit na het invullen van de warmtepompverkenner direct aanvragen bij leveranciers.

Welke warmtepomp kopen?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je woning te verwarmen met een warmtepomp. De uiteindelijke keuze voor een bepaalde warmtepomp is onder andere afhankelijk van persoonlijke wensen en de huidige staat van de woning. Laat je goed adviseren bij het kopen van een warmtepomp.

Wij raden een maatwerkadvies aan bij het kiezen van een juiste warmtepomp. Hiervoor kun je een installatieadviseur, installateur of fabrikant benaderen. Deze kun je vinden op de pagina partners. Zij kunnen adviseren over zowel het type warmtepomp als de installatie en het gebruik. In sommige gevallen kan ook een Energie Prestatie Advies adviseur (EPA-adviseur) de mogelijkheden voor je woning in kaart brengen en kan een installateur dit realiseren.

Soorten warmtepompen

Afhankelijk van de warmtebron, kan in de praktijk de warmtepomp er op verschillende manieren uit zien. Er is bijna altijd een binnendeel. Deze oogt vaak niet veel anders dan een HR-ketel en kan bij bepaalde types net als de HR-ketel aan de wand gehangen worden.

De vijf meest voorkomende soorten warmtepompen zijn:

Lucht-lucht warmtepomp

Lucht-water warmtepomp

Water-water warmtepomp

Bodem-water warmtepomp

Hybride warmtepomp

Lucht-lucht, lucht-water en hybride warmtepompen maken gebruik van lucht als energiebron (buiten- en/of ventilatielucht). De water-water en bodem-water warmtepompen zijn grond gebonden: via een systeem in de grond wordt warmte uit het grondwater of bodem gebruikt als energiebron voor de verwarming van het huis.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Kan ik een lekkage krijgen door zonnepanelen?

De bekabeling van de zonnepanelen naar de omvormer moet naar binnen worden getrokken, hier ontstaat vaak het risico op lekkage. EnShared werkt echter met ervaren monteurs, die vele ervaring hebben en vaak met dit bijltje gehakt hebben. Wij nemen u dan ook stap-voor-stap mee bij de oplevering en leggen u uit hoe wij het kabeltraject hebben gelegd.

Hoe zijn de garanties geregeld?

EnShared werkt enkel met Nederlandse leveranciers. Zij nemen de product garanties over van de buitenlandse fabrikanten waar zij de zonnepanelen en materialen van geleverd krijgen. Dit betekend voor u dat u altijd met een leverancier te maken heeft in het geval van garantie kwesties, niet met buitenlandse fabrikanten.

Zijn er subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen?

Hoewel er van alles op het internet te vinden is, is er geen directe subsidie vanuit de centrale overheid voor (kleine) zonnepanelen installaties voor particulieren. Mogelijk wel lokaal in uw gemeente of provincie! Bekijk dit op de website van uw gemeente/provincie, of op www.subsidiewijzer.nl

Heb ik geen power optimizers nodig?

Power optimizers zijn apparaten die de energieopbrengst optimaliseren per paneel. Indien u last heeft van schaduw zorgt een optimizer ervoor dat 1 zonnepaneel de opbrengst van de andere panelen niet beïnvloed. Een optimizer plaatsen kost echter wel meer dan een stringomvormer, dus overweeg deze optie alleen als u last heeft van schaduwinval op uw dak.